XIHONGSHI CHAO JIDAN
Ingredients per 2 racions
• 4 ous.
• 400 gr. de tomàquets pelats sense llavors.
• 2 cullerades d’oli d’oliva.
• 1 gra d’all.
• ½ culleradeta de gingebre ratllat.
• 1 cullerada de sucre.
• Sal.
• Herbes aromàtiques (cibulet, coriandre,...) per decorar.
Elaboració
1. Tallem el tomàquet a daus o el ratllem grollerament amb un ratllador gruixut i el sofregim en l’oli d’oliva amb l’all picat, el gingebre, sal al gust i el sucre fins que s’evapori l’aigua.
2. Batem els ous amb una mica de sal.
3. Quallar els ous remenats. Podem fer-ho de dues maneres, podem fer els ous remenats en una paella a part i quan gairebé estiguin llestos incorporar la salsa de tomàquet i així ens quedaran ensopegades d’ou més grans, o podem fer-ho per la via ràpida si afegim els ous batuts al tomàquet ja sofregit i anem barrejant amb suavitat a foc mitjà baix fins que l’ou estigui quallat.
4. Servim immediatament i empolvorant amb alguna herba aromàtica fresca i podem acompanyar d’un bol d’arròs blanc.